Nástroje pre uľahčenie prístupu

TEL: 0905 884 634
MAIL: obec@vysokanadkysucou.sk

Vyberte váš jazyk

thumb IMG 2509Fašiangy sú obdobím veselosti a hodovania, ktorého vyvrcholením je symbolické pochovanie basy. Fašiang sa traduje už od 4. storočia a nesie sa v duchu tanečnej zábavy, žartovných masiek a obradom pochovania basy. Inak tomu vo Vysokej nad Kysucou nebolo ani tento rok. S fašiangovým obdobím sa prišli v sobotu 6. februára 2016 rozlúčiť do sály kultúrneho domu  i Vysočania.

Veľká účasť hostí, pre ktorých boli pripravené tradičné fašiangové šišky, ktoré sú akousi neodmysliteľnou súčasťou fašiangu potvrdila, že sa toto podujatie teší veľkej pozornosti. O dobrú zábavu sa počas celého večera postarala hudobná skupina Regent Band. Pre všetkých návštevníkov bol pripravený i kultúrny program, v ktorom sa predstavila so svojím novým pásmom folklórna skupina z Vysokej a nádherné masky, ktoré pri vstupe do sály privítali všetci prítomní veľkým potleskom. Basu na jej poslednej ceste „odprevadila“ folklórna skupina z Vysokej v spoločnom symbolickom smútočnom sprievode masiek. Neutíchajúci potlesk a smiech bol neklamným znakom toho, že fašiangový program sa prítomným hosťom páčil.

Basa tak vo Vysokej nad Kysucou vo svojom pomyselnom hrobe ticha bude odpočívať 40 dní...

 

Na tomto mieste Vám prinášame niekoľko fotografií z krásneho podujatia, ktorých autorom je Lukáš Kubinec ...

 

zskeuroregionregion kysuce logorrafarnostbeskydsko javornicka magistralamykysucemojekysuce vysoka nad kysucouteszeleny bodcaf logobiblicka zahrada