Nástroje pre uľahčenie prístupu

TEL: 0905 884 634
MAIL: obec@vysokanadkysucou.sk

Vyberte váš jazyk

thumb turnaj vysoke2015 142Pred siedmimi rokmi prišiel Anton Opial spoločne s Ing. Jozefom Jurčom s myšlienkou či nápadom zorganizovať futbalový turnaj v malom futbale, ktorého by sa zúčastnili obce, ktoré nesú vo svojom názve “Vysoká”. Vtedajší starosta Ing. Ladislav Kubačák túto myšlienku podporil a v roku 2009 sa uskutočnil prvý ročník futbalového turnaja obcí s názvom Vysoká, ktorý sa odohral v areáli ZŠ s MŠ E. A Cernana. Tradíciu tohto jedinečného podujatia sa vďaka nadšeniu a pochopeniu zo strany zúčastnených obcí a starostov podarilo udržať až doteraz.

 

Po šiestich rokoch sa pomyselný kruh Medzinárodného futbalového turnaja obcí s názvom Vysoká uzavrel a turnaj sa v kalendárnom roku 2015 vrátil tam, kde sa prvý krát uskutočnil – do Vysokej nad Kysucou. V sobotu 1. augusta 2015 sa tak všetci “Vysočania” stretli opäť na Kysuciach. Pozvanie na turnaj prijali: Vysoká nad Uhom (SK), Vysoká pri Morave (SK), Wysoka (PL), Vysoká Městys Hustopeče nad Bečvou (ČR), Vysoká ve Slezku (ČR), Vysoká nad Kysucou (SK) a nováčikom turnaja bola, na radosť všetkých, Vysoká nad Labem (ČR).

Zúčastnení starostovia - Anton Varecha, starosta obce Vysoká nad Kysucou, Krzystof Gospodarczyk, poslanec a bývalý starosta obce Wysoka, Jiŕí Horák, starosta obce Vysoká nad Labem, David Vomáčka, starosta obce Vysoká Městys, Marcela Hrancová, starostka obce Vysoká ve Slezsku, Dušan Dvoran, starosta obce Vysoká pri Morave a Ján Hrešan, starosta obce Vysoká nad Uhom sa pri slávnostnom zahájení zhodli na jednom – aj siedmy ročník ovládne Vysoká. Otázkou však bolo, ktorá. Minuloročné víťazstvo obhajovali domáci futbalisti z Vysokej nad Kysucou.

Hralo sa systémom 4+1 na dve menšie ihriská, zápasy sa hrali po 2x15 minút. Po celodennom maratóne sa cez skupiny a semifinálové duely predrali do finále hráči z Vysokej Městys Hustopeče nad Bečvou a domáci futbalisti Vysoká nad Kysucou.

Hráči domácej Vysokej nad Kysucou vo finále však neznechali nič na náhodu a zdolali kolegov z Českej republiky vysoko 6:0 a druhýkrát za sebou sa tak stali víťazmi Medzinárodného futbalového turnaja obcí s názvom Vysoká.

A aké bolo konečne poradie?

1. Vysoká nad Kysucou

2. Vysoká Městys Hustopeče nad Bečvou

3. Vysoká pri Morave

4. Vysoká ve Slezsku

5. Vysoká nad Uhom

6. Wysoka (Poľsko)

7. Vysoká nad Labem

Po skončení turnaja a odovzdaní pripravených cien, domáci usporiadatelia pripravili pre vzácnych hosti večeru, po ktorej nasledovala voľná zábava a premietanie letného kina - filmu Pompeje.

Tesne pred odchodom zúčastnených mužstiev v nedeľu doobeda sa starostovia spoločne zhodli, že usporiadateľom 8. ročníka Medzinárodného futbalového turnaja obcí s názvom Vysoká bude moravská obec Vysoká Městys Hustopeče nad Bečvou …

 

Na tomto mieste Vám v grafickej podobe prinášame priebeh turnaja ...

 

 

 

Na svojich fotografiách priebeh turnaja zachytil i Marián "makalač" Kmínek ...

 

 

Krásny videoklip o návšteve "nováčka" turnaja z Vysokej nad Labem, ktorý vytvoril Tomáš Strejc ...

 

zskeuroregionregion kysuce logorrafarnostbeskydsko javornicka magistralamykysucemojekysuce vysoka nad kysucouteszeleny bodcaf logobiblicka zahrada