Nástroje pre uľahčenie prístupu

TEL: 0905 884 634
MAIL: obec@vysokanadkysucou.sk

Vyberte váš jazyk

thumb zasah7 2015 08V porovnaní s predchádzajúcim letom v roku 2014 je tohtoročné leto naozaj letom ... Svedčí o tom krásne počasie a umárajúce horúčavy. K letu však patria aj letné búrky. Práve takáto letná búrka sa prehnala našou obcou v nedeľu 19. júla 2015 vo večerných hodinách.

Silný vietor, prudký dážď, teplota 22°C a obloha plná blízkych či vzdialených bleskov pripomínali skôr trópy ako Kysuce.

Pri takejto búrke je vynútený zásah záchranných zložiek iba totázkou času a nebolo tomu inak ani v nedeľu. O 22:00 hod. požiadal operačný dôstojník HaZZ starostu obce o súčinnosť s obecnou technikou a DHZ Vysoká nad Kysucou. Príčinou bol spadnutý strom na elektrickom kábli a zatarasená prístupová cesta za ihriskom TJ SPARTAK v ústredí obce.

Službukonajúci členovia HaZZ v Turzovke a členovia DHZ Vysoká nad Kysucou začali za pomoci obecného traktora Valtra s jeho náročným odstraňovaním. Všetko sťažoval náročný terén a obmedzený priestor na manipuláciu. Práce ešte skomlikovala ďalšia prichádzajúca búrka a takpovediac blesky „lietajúce“ priamo nad hlavami hasičov. Práce boli ukončené približne o 23:45 hod.

 

zskeuroregionregion kysuce logorrafarnostbeskydsko javornicka magistralamykysucemojekysuce vysoka nad kysucouteszeleny bodcaf logobiblicka zahrada