Nástroje pre uľahčenie prístupu

TEL: 0905 884 634
MAIL: obec@vysokanadkysucou.sk

Vyberte váš jazyk

thumb Polienkov vatra 2017 047Obdobie striedania rokov nám pripomína nekonečný kolobeh období kedy jedno končí a ďalšie začína. Tento čas je príležitosťou na spomienky, hodnotenia, rekapitulácie obdobia ktoré končí, ale aj impulzom na nové predsavzatia a plány na to nastávajúce. A preto, že človek je tvor spoločenský, je jeho snahou nezostávať pri takýchto príležitostiach osamoteným a snaží sa toto obdobie prežiť v spoločnosti ľudí rovnakého zmýšľania. Stalo sa už tradíciou, že aj turisti, ako kolektívne orientovaní športovci, sa takto motivovaní stretávajú v posledný deň roka spoločne na mnohých silvestrovských stretnutiach a výstupoch.

Tradičnou sa pomaly stáva aj turistická rozlúčka so starým rokom pri Polienkovej vatre, ktorú organizuje Klub turistiky Vysoká nad Kysucou. V sobotu 30.12.2017 horela Polienková vatra na Vrchmostoch , nevysokom kopci v katastri obce Staškov poskytujúcim úžasné výhľady. Materiál, polienka pribalené v batohoch popri iných potrebných veciach a poživni, sem vynieslo takmer 80 turistov po trase zo Staškova, železničnej zastávky cez osady Belkovci a Prachniarovci. Polienok sa prinieslo toľko, že na opekanie dobrôt horeli napokon vatry tri. K tomu symbolicky prípitok šampanským a ešte symbolickejší ohňostroj, zásoby na počastovanie priateľov a pekné slnečné počasie vytvorili atmosféru, ktorú sa nikomu nechcelo narúšať predčasným odchodom. Aj ten však napokon prišiel a účastníci sa presunuli do centra Staškova, aby si, vďaka ochotným členkám Spolku rodákov Jozefa Kronera, poprezerali expozície Rodného domu Jozefa Kronera aj Železničiarského múzea.

Záver tejto akcie sa niesol v želaniach „PF“. Verme , že sa všetkým vyplnia.

 

Text Anton Opial

Foto Anton Opial a Peter Rybárik z Dlhého Poľa

 

 

zskeuroregionregion kysuce logorrafarnostbeskydsko javornicka magistralamykysucemojekysuce vysoka nad kysucouteszeleny bodcaf logobiblicka zahrada