Nástroje pre uľahčenie prístupu

TEL: 0905 884 634
MAIL: obec@vysokanadkysucou.sk

Vyberte váš jazyk

thumb PICT0131Druhú septembrovú soboru (10.9.2016) bol hlavne po príchode vlaku z Čadce o 08.27 hod. na Nižnom Kelčove pred pohostinstvom Kysucký šenk na túto dennú dobu nebývalý ruch. Príčinou bola prezentácia účastníkov 12. ročníka turistického pivárskeho pochodu Vysocká deviatka. Usporiadatelia z Klubu turistiky Vysoká nad Kysucou v spolupráci s DHZ Vysoká nad Kysucou si trúfli tento rok zvládnuť po organizačnej stránke  120 účastníkov, čo bol doterajší rekord.

 

Počet účastníkov obmedzuje organizačné zabezpečovanie akcie – veď na 15 km trase je na 9-tich zastávkach účastníkom podávané 0,3 l čapované pivo (alebo nealko) a malé občerstvenie k pivu. Z toho 4 zastávky bývajú mimo reštauračné zariadenia – Škradné, Jedľovník, U Žilinčiari a na Galkove, kde pivo čapujú usporiadatelia. Tento rok sa na zabezpečovaní akcie podieľalo celkom 19 usporiadateľov, ktorí k presunom medzi jednotlivými občerstvovacími miestami využívali  5 osobných áut.

Pekné, slnečné a snáď až veľmi teplé počasie tiež podstatnou mierou prispelo k družnej nálade a všeobecnej pohode panujúcej pravidelne na tomto ojedinelom turistickom podujatí. Za to, že všetko „vyšlo“ treba však okrem početného organizačného štábu poďakovať aj majiteľom pohostinských zariadení Kysucký šenk, Chata Koliba, krčma U Cipára, Espresso, vináreň Hela a pánovi Jozefovi Masnicovi s manželkou, ktorí nám v Jedľovníku pripravili Krčmu v prírode.

Atmosféru pochodu si môžete pripomenúť na fotografiách od Janka Chromíka, Zdena Vasilišina a Kristiána Vráblika ...

 

zskeuroregionregion kysuce logorrafarnostbeskydsko javornicka magistralamykysucemojekysuce vysoka nad kysucouteszeleny bodcaf logobiblicka zahrada