Nástroje pre uľahčenie prístupu

TEL: 0905 884 634
MAIL: obec@vysokanadkysucou.sk

Vyberte váš jazyk

thumb ValaÁskž jarmek 2015 02850 účastníkov (21 vysočanov), v poradí už 11-teho autobusového turistického výletu v tomto roku - ktorý organizoval Klub turistiky Vysoká nad Kysucou, sa vybralo v sobotu 5. decembra 2015 do najjužnejšej časti Valašska do Valašských Klobúk na Valašský Mikulášsky jarmok. V programe bola samozrejme aj turistická časť v ktorej si mohli účastníci vybrať z dvoch trás: - 9 kilometrovú nenáročnú turistickú prechádzku z vyšného konca obce Lačnov do Valašských Klobúk a – fyzicky náročnejší výstup na rozhľadňu Královec.

 

Atraktivita oboch týchto cieľov sa nemohla naplno prezentovať vzhľadom na počasie s nízkou oblačnosťou brániacou ďalekým výhľadom.

Druhú časť dňa strávili účastníci výletu v jarmočnom virvare, ktorého centrom bolo Masarykove námestie s priľahlými uličkami. Valašský Mikulášsky jarmok sa teší v širokom okolí veľkej obľube, ktorú si atmosférou aká tu vládla, atrakciami, počtom remeselníckych stánkov - ale aj čertov a Mikulášov, možností kultúrneho vyžitia a hlavne počtu návštevníkov určite nenaštrbil ani počas tohtoročného 24. ročníka.

Každý zo zúčastnených môže asi bez výhrad prijať vyjadrenie, ktoré v mene všetkých spolu usporiadateľov napísala na internet predsedníčka organizačného výboru jarmoku Hana Tarabusová: „Dúfame, že všetci, ktorí boli na jarmoku si odniesli nielen nejaký pekný výrobok z trhu, ale aj pekné spomienky a zážitky. Bola to krásna príležitosť k stretnutiam so starými známymi a možno aj k nadviazaniu nových priateľstiev, k pripomenutiu si starých remesiel a tradícií našich predkov a snáď i k zábave pri poctivej ľudovej muzike“.

 

Text a foto: Anton Opial

 

 

Fotogaléria usporiadateľa: http://www.jarmek.cz/foto/2015/index.htm

zskeuroregionregion kysuce logorrafarnostbeskydsko javornicka magistralamykysucemojekysuce vysoka nad kysucouteszeleny bodcaf logobiblicka zahrada