Nástroje pre uľahčenie prístupu

TEL: 0905 884 634
MAIL: obec@vysokanadkysucou.sk

Vyberte váš jazyk

thumb ocenenie mlakyta 002Na otázku „Poď pracovať pre dobrovoľný hasičský zbor!“ sa dá odpovedať iba dvoma spôsobmi. Sú takí, ktorí odpovedajú „To nie je pre mňa. Čo by som tam robil?“ a takí, ktorí odpovedajú „Samozrejme. Rád!“ a svoj život a takmer všetok voľný čas zasvätia pomáhaniu druhým. Byť poctivým hasičom sa nedá iba na polovičný úväzok, či iba vtedy keď svieti slnko a mne sa chce, byť hasičom často krát znamená odrieknuť si oddych či pokoj a obetovať sa pre druhých a pre svoju organizáciu.

 

DHZ Vysoká nad Kysucou združuje práve takýchto obetavých ľudí a vo svojej členskej základni mal do dnešných dní už mal dvoch svoji členov – pána Pera Dormana a pani Helenu Varechovú, ktorí sú nositeľmi najvyššieho vyznamenania Zaslúžilý člen DPO SR.

V utorok 24. apríla 2018 pribudol do tohto vzácneho klubu ďalší člen. V Dome odborov v Žiline si na celoslovenskej slávnosti prevzal najvyššie ocenenie, aké môže dobrovoľný hasič získať, i pán Ján Mlakyta. Pán Ján Mlakyta si najvyššie ocenenie Zaslúžilý člen DPO SR prevzal priamo z rúk prezidenta DPO SR Pavla Ceľucha a generálneho sekretára DPO SR Vendelína Horvátha. Ihneď po udelení výnimočného ocenenia mu zablahoželali najbližší rodinný príslušníci, predseda územného výboru DPO SR v Čadci Miroslav Koza, tajomníčka územného výboru DPO SR v Čadci Marta Balošáková, veliteľ DHZ Vysoká nad Kysucou Ján Lovasz, tajomníčka DHZ Vysoká nad Kysucou Mgr. Katarína Jantošová, členka výboru Lídia Jantošová a taktiež i starosta obce Vysoká nad Kysucou Mgr. Anton Varecha, ktorý ocenenému Jánovi Mlakytovi odovzdal upomienkovú hasičskú sekeru, aby mu pripomínala túto výnimočnú udalosť.

DHZ Vysoká nad Kysucou sa tak môže ako máloktorý iný zbor pochváliť už trojicou osobností, ktorí sú nositeľmi najvyššieho hasičského vyznamenania Zaslúžilý člen DPO SR. Pánovi Jánovi Mlakytovi i touto cestou blahoželáme.

 

Text: Mgr. Katarína Jantošová

Foto: Mgr. Anton Varecha, Ján Lovasz

 

 

zskeuroregionregion kysuce logorrafarnostbeskydsko javornicka magistralamykysucemojekysuce vysoka nad kysucouteszeleny bodcaf logobiblicka zahrada