Nástroje pre uľahčenie prístupu

TEL: 0905 884 634
MAIL: obec@vysokanadkysucou.sk

Vyberte váš jazyk

thumb den matiek2018 013Druhá májová nedeľa patrí už tradične všetkým matkám, kedy sa oslavuje - DEŇ MATIEK. Táto nedeľa patrí k najkrajším sviatkom, pretože byť matkou je životným poslaním. V tento deň si všetci spomíname na naše mamy a staré mamy, ktoré sa o nás celý život starajú a nadovšetko nás milujú. V tomto sviatku sa odzrkadľuje nenahraditeľnosť a jedinečnosť matky. Veď každá mama cíti nielen slzy vo svojich očiach, úsmev nielen na svojich perách, ale pozerá a vidí, počúva a počuje všetkých naokolo. svojich perách, ale pozerá a vidí, počúva a počuje všetkých naokolo.

Pri príležitosti tohto sviatku obec Vysoká nad Kysucou privítala v nedeľu 13. mája 2018 mamy a staré mamy v sále kultúrneho domu, aby im v deň, ktorý je dňom ich uznania a ocenenia poďakovala za nekonečnú lásku, starostlivosť, obetavosť, trpezlivosť. V slávnostnom príhovore sa všetkým mamám prihovoril starosta obce Mgr. Anton Varecha, ktorý im poďakoval za vrelú materinskú lásku, nehu a obetavosť a zároveň im poprial pevné zdravie, veľa šťastia, aby ich materinská láska, ktorú rozdávajú, bola odmenená dobrotou, oddanosťou, úsmevom a láskou ich detí.

Nedeľné popoludnie prítomným spríjemnili svojimi vystúpeniami škôlkári a žiaci zo ZŠ s MŠ E. A. Cernana, Dievčence z Vysokej, Ľudová hudba Muzička spod Grúňa a FS Vysočanka. Pre prítomné mamy a staré mamy bolo pripravené občerstvenie a malý darček.

 

Za Tvoju nehu mamička,

za Tvoju veľkú lásku,

za starosť, bozky na líčka,

za každú pribudnutú vrásku,

na Tvojej tvári, na dlaniach,

čo zrobené sú celé,

nech táto malá básnička,

tlmočí vďaky tisíceré.

 

Text: Nikola Zajacová

Foto: Ing. Ján Lisko, Mgr. Anton Varecha

 

 

 

 

zskeuroregionregion kysuce logorrafarnostbeskydsko javornicka magistralamykysucemojekysuce vysoka nad kysucouteszeleny bodcaf logobiblicka zahrada