Nástroje pre uľahčenie prístupu

TEL: 0905 884 634
MAIL: obec@vysokanadkysucou.sk

Vyberte váš jazyk

thumb jaslickova vysoka2017 011Zazvonili nám zvony, ktoré nám oznámili príchod malého Ježiška na pozemský svet. Všetci vieme, že sa narodil v Betleheme. Ale nielen v Betleheme, ale aj v našom srdci. Počas vianočných sviatkov sa konajú v mnohých farnostiach jasličkové akadémie alebo pobožnosti. Ich cieľom je pripomenúť si narodenie nášho Spasiteľa. Na 2. sviatok vianočný, 26. decembra 2017, si pripravili žiaci zo ZŠ s MŠ E. A. Cernana vo Vysokej nad Kysucou pod vedením Mgr. Brigity Janitovej a Mgr. Adely Olšiakovej jasličkovú akadémiu.

Po úvodných slovách pána farára Mgr. Juraja Bunčiaka sa deti predstavili scénkou, v ktorej priblížili radostnú zvesť z narodenia malého Ježiška. Najmladšie deti privítali Ježiška básničkami a vinšami. V závere zazneli v podaní Natálie Chabroňovej, Pavly Smieškovej a Kataríny Adamcovej krásne vianočné piesne: Búvaj, dieťa krásne; Do hory, do lesa, valasi; Šťastné a veselé ... Veríme, že žiaci svojím programom spríjemnili prítomným sviatočné popoludnie a postarali sa o duchovný zážitok.

Záver celej slávnosti patril harmonikárom zo sudnej obce Makov, ktorí prítomným zahrali menej známe ale o to nádhernejšie vianočné koledy naších predkov.

 

Text: Mgr. Brigita Janitová

Foto: Viliam Nevidzan

Video: Mgr. Anton Varecha 

 

 

 

zskeuroregionregion kysuce logorrafarnostbeskydsko javornicka magistralamykysucemojekysuce vysoka nad kysucouteszeleny bodcaf logobiblicka zahrada