Nástroje pre uľahčenie prístupu

TEL: 0905 884 634
MAIL: obec@vysokanadkysucou.sk

Vyberte váš jazyk

thumb korytka liskov 015Obec Vysoká nad Kysucou realizovala počas kalendárneho roka 2017 niekoľko úspešných projektov, ktorých konečnými realizátormi boli samotní občania a obyvatelia obce. Hlavným princípom takýchto projektov bolo aktívne zapojenie obyvateľov do vytvorenia spoločnej verejno-prospešnej aktivity. Jej hlavným princípom bola vzájomná dohoda medzi obcou a obyvateľmi resp. žiadateľmi, ktorá spočívala v tom, že obec po posúdení opodstatnenosti, na danú aktivitu poskytla materiál či strojové vybavenie a samotné práce zrealizovali aktívni obyvatelia!

Takto sa podarilo postaviť drevenú lavičku do osady Škradné, odvodniť miestnu komunikáciu v Závodí, opraviť oplotenie, zrekonštruovať most do osady U Rekši a poslednou takouto významnou aktivitou bolo osadenie odvodňovacích korýtok do priekopy pozdĺž miestnej komunikácie vo Vyšnom Kelčove - U Liskov.

Nákup odvodňovacích korýtok schválilo obecné zastupiteľstvo na svojom zasadnutí dňa 23. 8. 2017. Organizácie prác a postupu s ich osadením do priekopy pozdĺž miestnej komunikácie sa zhostili poslanci Obecného zastupiteľstva vo Vysokej nad Kysucou za miestnu časť Vyšný Kelčov - Mgr. Bohuslav Krasula a zástupca starostu obce Ján Lysík.

Po nevyhnutnej logistickej príprave, ktorej súčasťou bol dovoz podkladového materiálu, zjednanie bágra na prvotné vyčistenie priekopy, rozvoz paliet s betónovými korýtkami, či samozrejmá pomoc i obecného traktora, zorganizovali aktívni poslanci ochotných chlapov, ktorí nerozprávajú o tom, čo všetko by sa malo v obci urobiť, ale vlastnými rukami boli ochotní vytvoriť spoločné a prospešné dielo, ktoré bude na úžitok všetkým.

Po vyčistení priekopy bágrom, odvozu prebytočnej zeminy a navozeniu podkladového materiálu, tak šikovní chlapi počas sobôt v mesiacoch september, október a november osadili 480 betónových korýtok. Vytvorili tak nie len odvodňovaciu priekopu, ale osadením korýtok došlo i k spevneniu samotnej miestnej komunikácie, ktorej lôžko bolo značne narušené počas výstavby kanalizácie. Práce boli definitívne ukončené 25. novembra 2017.

Poďakovanie za spoločne zhotovené dielo patrí predovšetkým poslancom Obecného zastupiteľstva vo Vysokej nad Kysucou za miestnu časť Vyšný Kelčov - Mgr. Bohuslavovi Krasulovi, zástupcovi starostu obce Jánovi Lysíkovi, ktorý chlapom poskytol občerstvenie a samozrejme šikovným a ochotným obyvateľom obce Vysoká nad Kysucou – Milanovi Liskovi, Jánovi Šobichovi, Petrovi Olšovskému, Viktorovi Olšovskému, Petrovi Šamajovi, Lukášovi Putoríkovi, Jánovi Liskovi, Jozefovi Liskovi, Bohušovi Ďurčanskému a Marekovi Stoligovi, bez ktorých by sa celý projekt nedal zrealizovať.

 

 

zskeuroregionregion kysuce logorrafarnostbeskydsko javornicka magistralamykysucemojekysuce vysoka nad kysucouteszeleny bodcaf logobiblicka zahrada