Nástroje pre uľahčenie prístupu

TEL: 0905 884 634
MAIL: obec@vysokanadkysucou.sk

Vyberte váš jazyk

thumb holidays night 2017 012Posledné júnové dni boli  pre deti plné nedočkavosti i radostného vzrušenia, kedy sa konečne zatvoria brány školy a oni sa tak stanú súčasťou očakávaných dvojmesačných letných prázdnin.  Veď prázdniny pre deti znamenajú čas oddychu, zábavy, hier, dovoleniek a hlavne načerpania nových síl do ďalšieho školského roka.

Obec Vysoká nad Kysucou v spolupráci s DHZ Vysoká nad Kysucou si pre deti a ich rodičov  pripravili v sobotu 1. júla 2017 už  V. ročník ich prvého letného podujatia pod názvom HOLIDAYS NIGHT 2017.

Na námestí v ústredí obce deti a ich rodičov privítal o 16:00 hodine starosta obce Mgr. Anton Varecha a poprial im tak príjemnú zábavu, veľa úspechov v súťažiach, ktoré na ne čakali a hlavne množstvo bezstarostnej zábavy.

Pre deti bol pripravený bohatý program. O 16:30 hodine vystúpili DUO zabávači zo Žiliny Šaša Jaša a Šašo Hugo. Aj keď nám pri tomto krásnom vystúpení trošku spŕchlo, Šašu Jašu a Šaša Huga to neodradilo a deti zabávali svojimi hádankami, tancom, spevom a rôznymi súťažami.

Po ich vystúpení akoby čarovným prútikom sa spoza oblakov ukázalo slniečko a začalo sa krásne letné počasie. Pred deti boli pripravené rôzne súťaže pod dozorom zamestnancov obce. Na ich veľkú radosť a hlavne smiech, sa do súťaží zapojili aj ich rodičia. Všetci, ktorí sa hier zúčastnili boli odmenení  sladkou odmenou.

O 19:00 hodine nasledovala ukážka práce psov Policajného zboru Slovenskej republiky. Zamestnanci Policajného zboru Slovenskej republiky – psovodi, predviedli nádhernú ukážku práce cvičených policajných psov. Nechýbala ani streľba z pištole či samopalu a samozrejme ukážky zadržiavania páchateľa psom.

O 20:00 hodine deti a prítomných divákov potešili svojim krásnym vystúpením mažoretky Bella z Turzovky - Laura Gajdičiarová, Marcela Niniková, Tatiana Smädišová a na „domácej pôde“ sa predstavila naša malá spoluobčianka  MAJSTERKA SR v kategórii sólo pom - pom deti, sólo baton Alexandra Trvalcová.

Ani ústup denného svetla a príchod šera deti nijako neodradil v prebiehajúcej zábave. O ich ďalší program sa postarala cvičiteľka zumby Silvia Gajdičiarová z Turzovky, ktorá do zumba tanca strhla nielen deti, ale i dospelých.

V priebehu celého podujatia deti aktívne využívali i množstvo pripravených sprievodných aktivít ako nafukovací Titanic, maľovanie na tvár tzv. facepainting, skákaciu trampolínu hrnčiarsky kruh, na ktorom si deti samostatne vyrábali vlastné výrobky z hliny, cukrovú vatu a vyskúšali i hru Angry Birds. Aby im počas zábavy nebo hlad nepriateľom o občerstvenie v sa pre všetkých návštevníkov postaral DHZ Vysoká nad Kysucou, ktorého členovia pripravovali deťom vynikajúce hotdogy a čapovanú kofolu, ktorá bola vďaka sponzorom zadarmo.

Vyvrcholením celej prvej prázdninovej noci bol o 22:00 hod. ohňostroj, ktorý urobil pomyselnú bodku za týmto krásnym letným podujatím.

Veľké poďakovanie na záver patrí všetkým zamestnancom obce Vysoká nad Kysucou, riaditeľovi OR PZ v Čadci Milanovi Svitekovi a pracovníkom Policajného zboru SR, spoločnosti A&T Group a.s. (skákací Titanic), ZEPA Montage Miroslav Zeman (ohňostroj), členom DHZ Vysoká nad Kysucou, Pohostnistvu Milan Lajčák, Expresu Fontána - Tibor Gáborík, Pohostinstvu Trojka - Štefan Šmehýl, Pohostinstvu Furmanec - Pavol Kužma, Penziónu U Cipára - Iveta Frolková, pani Silvii Gajdičiarovej a všetkým dobrovoľníkom a pomocníkom, ktorí pomohli zorganizovať podujatie pre potešenie tých najdôležitejších ľudí na svete - deti ...

 

Text: Nikola Zajacová, Mgr. Anton Varecha

Foto: Ivan Pavelka, Mgr. Anton Varecha

 

 

 

zskeuroregionregion kysuce logorrafarnostbeskydsko javornicka magistralamykysucemojekysuce vysoka nad kysucouteszeleny bodcaf logobiblicka zahrada