Nástroje pre uľahčenie prístupu

TEL: 0905 884 634
MAIL: obec@vysokanadkysucou.sk

Vyberte váš jazyk

thumb den ucitelov2017 033Na lúkach rozkvitli prvosienky, jarní poslovia malí.

Uvi nás, Anka, do kytičky, tíško mi zašepkali.

Nesmelo zbieram žlté kvietky malé i veľké,

zajtra všetky k sviatku zanesiem mojej pani učiteľke.

I veršík ku kvietkom pripojím, malý, no vrelý,

aby jej oči plné lásky zármutkom nikdy nestemneli.

 

Deň učiteľov sa oslavuje v deň narodenia pedagóga Jána Ámosa Komenského, učiteľa národov. Sviatok je oslavou práce všetkých pedagogických pracovníkov, ktorých práca je poslaním a zaslúžia si za svoje znalosti, trpezlivosť a obetu úctu a poďakovanie. Každoročne v mesiaci Marec si aj v obci Vysoká nad Kysucou si pripomíname odkaz Jána Amosa Komenského, ktorý bol presvedčený o tom, že dobrá škola robí človeka lepším.

Pri príležitosti sviatku Dňa učiteľov privítal dňa 28. marca 2017 starosta obce Mgr. Anton Varecha pedagogických pracovníkov v sále kultúrneho domu. Vo svojom slávnostnom príhovore im vyjadril úctu a poďakovanie za ich náročnú a obetavú prácu, ktorou dennodenne prispievajú k rozvoju poznania a vychovávaniu nových generácií obyvateľov našej obce. Slávnostné popoludnie spríjemnili učiteľom svojimi vystúpeniami škôlkári, deti z detského doma zo Semeteša a  žiaci zo Základnej školy s materskou školou E. A. Cernana.

 

 

zskeuroregionregion kysuce logorrafarnostbeskydsko javornicka magistralamykysucemojekysuce vysoka nad kysucouteszeleny bodcaf logobiblicka zahrada