Nástroje pre uľahčenie prístupu

TEL: 0905 884 634
MAIL: obec@vysokanadkysucou.sk

Vyberte váš jazyk

thumb nocna stopa2017 009Tohtoročná zima a predovšetkým priaznivé snehové podmienky boli potešením pre všetkých milovníkov zimných športov a lyžovania zvlášť. Vďaka dostatočnej snehovej nádielke si na svoje prišli i vyznávači bežeckého lyžovania.

Po niekoľkých predchádzajúcich ročníkoch, ktoré boli ukrátené práve o dostatok snehu, tak mohli organizátori pripraviť pre nadšencov bežeckého lyžovania v poradí už 5. ročník podujatia Vysocká nočná stopa – Memoriál Milana Dormana.

Každoročne však organizátori okrem trate pre bežkárov pripravujú i trať pre tzv. „peších“ turistov a výnimkou nebol ani V. ročník.

Na štart sa v sobotu 18. februára 2017 o 17:00 hod. pred penziónom U Cipára postavilo 111 účastníkov. Všetci spoločne vyrazili po hrebeni smerom do osady Vrchrieka, kde bola pripravená prvá zastávka, na ktorej sa mohli občerstviť teplým čajom. Tu sa od seba oddelili trate pre bežkárov a pre turistov a hlavne všade navôkol zavládla tma. Za svetla čeloviek, rôznych bateriek a popri vopred rozmiestnených lampášikoch so svetlom, tak bežkári sledovali bežeckú stopu vedúcu lesom ponad osady Dučkov, Jedľovník, Predná Šatina či Škradné a stopy peších turistov viedli práve cez spomínané osady, aby sa spoločne stretli v cieli, ktorý bol v miestnej časti Nižný Kelčov v pohostinstve Milana Lajčák.

Za skvele zvládnuté podujatie, ktoré vo svojom vysielaní spropagovalo i rádio Expres, tak  treba poďakovať Miroslavovi Zemanovi za pomoc pri vyznačovaní trate a poskytnutie technického zázemia pomocou štvorkolky vybavenej snežnými pásmi, Jánovi Kováčikovi, Jánovi Varechovi, Jánovi Zemanovi a Antonovi Jantošovi za prípravu a vyznačenie trate, členom DHZ Vysoká nad Kysucou a všetkým dobrovoľníkom za organizačnú pomoc pri príprave podujatia, sponzorom pani Ivete Frolkovej a pánovi Milanovi Lajčákovi, obci Vysoká nad Kysucou a jej zamestnancom, ktorí sa starali o prípravu a priebeh podujatia, no predovšetkým rodine Dormanovej, ktorej všetci účastníci vďačia za skvelé klobásy a občerstvenie. Tým, ktorým sa tento rok nepodarilo prísť, môže pamätná magnetka za účasť pribudnúť už na budúci rok ...

 

Foto: Jána Varecha

 

 

Foto: Gabriela Frollová

 

zskeuroregionregion kysuce logorrafarnostbeskydsko javornicka magistralamykysucemojekysuce vysoka nad kysucouteszeleny bodcaf logobiblicka zahrada