Nástroje pre uľahčenie prístupu

TEL: 0905 884 634
MAIL: obec@vysokanadkysucou.sk

Vyberte váš jazyk

thumb poziar semetes2016 01Pekné slnečné počasie spojené s teplotami nad 20°C vytvárajú predpoklad zvýšeného rizika vzniku požiarov a to predovšetkým v lesných porastoch v súvislosti s vykonávanou hospodárskou činosťou.

Na likvidáciu práve takéhoto lesného požiaru boli i dňa 4. apríla 2016 o 12:15 hod. povolaní členovia DHZ Vysoká nad Kysucou a následne i členovia DHZ Horný Kelčov.

 

Prvé informácie hovorili o horiacom lese v miestnej časti Semeteš v katastri obce Vysoká nad Kysucou. Až po príchode na požiarovisko bolo zrejmé, že sa jedná o kataster obce Veľké Rovné a zrejme i časť katastra obce Vysoká nad Kysucou (nad skládkou TKO zo strany smerom k Turzovke). Naši hasiči ihneď po príchode začali s ostatnými zasahujúcimi jednotkami s likvidáciou požiaru. Hasiči z DHZ Vysoká nad Kysucou zasahovali v počte 5 členov s použitím techniky TATRA T148 a štvorkolka POLARIS Ranger XP 900. Hasiči z DHZ zasahovali v počte 10 členov s technikou FORD TRANSIT 4x4 a šesťkolkou POLARIS Sportsman 800 EFI. Aj vďaka ochote, nasadenosti a odbornosti našich hasičov sa požiar podarilo okolo 14:30 hod. zlikvidovať.

Pôvod vzniku a rozsah spôsobených škôd je predmetom ďalšieho zisťovania a vyšetrovania, ale o „vyčistenej“ rúbani po ťažbe si urobí asi každý úsudok sám ....

 

Fotografie na zverejnenie poskytli Ján Varecha a Ing. Ladislav Kubačák ...

 

 

zskeuroregionregion kysuce logorrafarnostbeskydsko javornicka magistralamykysucemojekysuce vysoka nad kysucouteszeleny bodcaf logobiblicka zahrada