Nástroje pre uľahčenie prístupu

TEL: 0905 884 634
MAIL: obec@vysokanadkysucou.sk

Vyberte váš jazyk

thumb vysocka nocna stopa2016 38I keď tohtoročná zima nie je priaznivá k milovníkom bežkového lyžovania, nedostatok snehu neodradil organizátorov od zorganizovania už 5. ročníka zaujímavého podujatia, ktoré nesie názov Vysocká nočná stopa – Memoriál Milana Dormana. V sobotu 20. februára 2016 však nadšenci bežkového lyžovania museli vymeniť bežky za turistické topánky a vydali sa na nočný prechod obcou Vysoká nad Kysucou.

107 účastníkov vyrazilo o 17:00 hod. z osady Semeteš na trasu dlhú 7,5 km. Tá viedla cez osady Solíky, Šupíky, Vrchrieka, Žilinčárovce, Dučkov, Jedľovník, Predná Šatina, Škradné a Nižný Kelčov. Po trojhodinovom pochode krásnou nočnou prírodou osvetlenou len svetlom bateriek či čeloviek, dorazili všetci účastníci do vytúženého cieľa, ktorým bolo pohostinstvo Milan Lajčák na Nižnom Kelčove. Obec Vysoká nad Kysucou i touto cestou ďakuje všetkým dobrovoľníkom pod vedením Jána Kováčika a Jána Zemana, ktorí sa podielali na zorganizovaní tohto podujatia, Antonovi Opialovi za pomoc pri príprave podujatia, pani Ivete Frolkovej a pánovi Milanovi Lajčákovi za poskytnutú podporu a rodine Dormanovej za poskytnutie občerstvenia a záštity nad celým podujatím.

 

Priebeh podujatia na svojich fotografiách takto zachytili Milan Pavlík a Ján Varecha ....

 

zskeuroregionregion kysuce logorrafarnostbeskydsko javornicka magistralamykysucemojekysuce vysoka nad kysucouteszeleny bodcaf logobiblicka zahrada