Nástroje pre uľahčenie prístupu

TEL: 0905 884 634
MAIL: obec@vysokanadkysucou.sk

Vyberte váš jazyk

thumb vozidla web 02Obec Vysoká nad Kysucou v snahe zjednodušenia evidencie a zefektívnenia prevádzky motorových vozidiel, pristúpila k inštalácii GPS zariadení do motorových vozidiel, ktoré sú vo vlastníctve obce. Výstupom tohto systému je presná elektronická kniha jázd, obsahujúca všetky sledované dáta a hodnoty vrátane trás, prejdenej vzdialenosti a samozrejme spotreby.

Všetky získané údaje sa online ukladajú do prevádzkového systému, ktorého súčasťou je i grafické znázornenie prejdenej trasy či meno vodiča, ktorý jazdu realizuje či realizoval. Systém bol po skúšobnej a testovacej časti spustený do ostrej prevádzky 8. decembra 2015.

Nadstavbovou resp. verejnou časťou tohto projektu, je online výstup o aktuálnom pohybe motorových vozidiel vo vlastníctve obce, ktorých lokáciu a aktuálny pohyb možno sledovať v aplikácii umiestnenej na webovej sránke obce Vysoká nad Kysucou - Pohyb obecných vozidiel online. Výpovednú hodnotu celého projektu umocňuje i skutočnosť, že na online systém evidencie vozidiel prešli i externí dodávatelia služieb, ktorí pre obec Vysoká nad Kysucou realizujú zimnú údržbu miestnych komunikácií.

Výstupom pre samotných obyvateľov je teda i fakt, že po jednoduchom „kliku“ na webovej stránke obce získajú okamžitú informáciu, kde sa v zime momentálne nachádza traktor, ktorý zabezpečuje zimnú údržbu ich prístupovej miestnej komunikácie alebo automobil, ktorý im prostredníctvom obcou zabezpečovanej sociálnej služby vezie stravu.

 

Aplikáciu nájdete na webovej stránke obce ....

 

 

zskeuroregionregion kysuce logorrafarnostbeskydsko javornicka magistralamykysucemojekysuce vysoka nad kysucouteszeleny bodcaf logobiblicka zahrada