Nástroje pre uľahčenie prístupu

TEL: 0905 884 634
MAIL: obec@vysokanadkysucou.sk

Vyberte váš jazyk

thumb rekord vlacik2015 46V snahe naučiť deti prekonávať aj náročné ciele formou zábavy a vzájomnej spolupráce, obec Vysoká nad Kyscuou pripravila pri príležitosti medzinárodného dňa detí  aktivitu, ktorej cieľom bol namaľovať najdlhší kriedou maľovaný vláčik na asfalt  a vytvoriť tak nový Slovenský rekord, ktorý bude zapísaný do Slovenskej knihy rekordov.

„Nový“ rekord preto, lebo ustanovujúci rekord bol už vytvorený namaľovaním vláčika kriedou v Spišskej Novej Vsi žiakmi materských a základných škôl. Ten „ich“ vláčik meral 340m. V sobotu 6. júna 2015 sa už od 12:00 hod. na námestí v obci Vysoká nad Kysucou schádzali deti spoločne so svojimi rodičmi, ktoré si predsavzali, že i vďaka ich kreativite a krásnemu počasiu sa do 16:00 hodiny podarí vytvoriť nový slovenský rekord! So stúpajúcou teplotou stúpalo i napätie či sa organizátorom podarí dosiahnuť stanovený cieľ, ale tak ako sa deti osviežovali vo „vysockej“ fontáne, tak osviežujúci bol pre organizátorov pohľad na stále sa registrujúcich malých „maliarov“.

Ako ako to teda dopadlo? O 16:00 hod. kriedou namaľovaný vláčik na miestnej komunikácii v Novej kolónii odmeral komisár zo Slovenskej knihy rekordov Michal Svitok, ktorý konštatoval, že deťom sa vo Vysokej nad Kysucu podarilo vytvoriť nový Slovenský rekord namaľovaním vláčika kriedou v celkovej dĺžke 550m! Ako dôkaz o vytvorenom rekorde odovzdal starostovi obce certifikát o vytvorenom rekorde a pamätnú medailu.

Hlavný organizátor, ktorým bola obec Vysoká nad Kysucou, týmto ďakuje predovšetkým všetkým deťom a ich rodičom, ktorým výzva na zdolanie náročného cieľa neostala ľahostajná a prišli prežiť krásne spoločné chvíle. Pre všetky deti a návštevníkov bolo na námestí v ústredí obce pripravené občerstvenie v podobe čapovanej kofoly, ktorú mali deti vďaka sponzorom zdarma. Okrem kofoly si deti pochutnali na hot-dogu a vďaka DHZ Vysoká nad Kysucou sa občerstvili i rodičia.

 

Podujatie sponzorsky podporili:

Real Plus s.r.o., Daniel Lysík

Pohostinstvo Milan Lajčák

Pohostinstvo U Cipára, Iveta Frolková

B&B Korňa s.r.o.

František Pončka, práce s plošinou

DHZ Vysoká nad Kysucou

 

Na tomto mieste Vám prinášame niekoľko fotografií z jedinečného podujatia. Ich autorom je Ing. Ján Lisko ...

 

zskeuroregionregion kysuce logorrafarnostbeskydsko javornicka magistralamykysucemojekysuce vysoka nad kysucouteszeleny bodcaf logobiblicka zahrada