Nástroje pre uľahčenie prístupu

TEL: 0905 884 634
MAIL: obec@vysokanadkysucou.sk

Vyberte váš jazyk

thumb valanie maja2015 53Už tradične sa podvečer poslednú májovú sobotu, ktorá tento rok pripadla na 30. mája 2015 konalo v ústredí  obce Vysoká nad Kysucou váľanie „obecného“ mája. V tento deň od 16:30 hod. prechádzal obcou alegorický voz, na ktorom vyhrávali a spievali  masky. Prechodom obcou masky postupne zvalili „hasičský“ máj vo Vyšnom Kelčove, „hasičský“ máj na Nižnom Kelčove a máj v domove dôchodcov.

Na námestí pred kultúrnym domom sa prví návštevníci začali schádzať už okolo 18:45 hod. Váľanie mája bolo tento rok v našej obci o to slávnostnejšie, že mu predchádzala slávnostná vernisáž dokončeného projektu pod názvom „Od drotára k astronautovi E. A. Cernanovi – spoločné sochárske sympózium“. Keď dorazil na námestie alegorický voz, hneď sa začalo s váľaním mája, doprevádzané spevom FS Vysočanka a ľudovou hudbou Muzičkou spod Grúňa. Po zvalení mája sa na námestí pred budovou obecného úradu začala ľudová zábava. Do tanca všetkým návštevníkom hrala vysocká hudobná skupina Regent Band.

Aj keď počasie sa zo začiatku nezdalo až také priaznivé, nakoniec sa „umúdrilo“ a všetci návštevníci sa pri výbornej hudbe bavili až do neskorých večerných hodín.

Na tomto mieste Vám prinášame niekoľkov fotografií z priebehu váľania mája ...

 

 

zskeuroregionregion kysuce logorrafarnostbeskydsko javornicka magistralamykysucemojekysuce vysoka nad kysucouteszeleny bodcaf logobiblicka zahrada